Испанското правителство обяви временно ограничение върху цените на газа, използван от

...
Испанското правителство обяви временно ограничение върху цените на газа, използван от
Коментари Харесай

Испания обяви временен таван върху цената на газа за електроцентралите

Испанското държавно управление обяви временно ограничаване върху цените на газа, употребен от електроцентралите, съобщи министърката на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера Родригес, представена от Ройтерс. Според нея този ход неотложно ще понижи цените за над една трета от частните клиенти и за 70 на 100 от индустрията. 

Европейските страни се пробват да се оправят с покачващите се цени на газа и на електрическата енергия и да компенсират въздействието им върху покупателната дарба на потребителите. ЕК се съгласи преди две седмици да разреши на Испания и Португалия да лимитират в началото цените на 40 евро на мегаватчас, като задачата е таванът на междинната цена през идните 12 месеца да е 50 евро. 

Тереса Рибера съобщи, че ограничаването на цените веднага ще намали разноските за 37 на 100 от частните консуматори и 70 на 100 от промишления бранш. Мярката ще облагодетелства всички консуматори през годината.  " През идните 12 месеца на Иберийския полуостров ще имаме система за специфична отбрана на фона на ценовата неустойчивост ", сподели тя. 

Испания и Португалия убедиха Брюксел да им позволи да ръководят цените на електрическата енергия в страните си, които постоянно се покачват поради скъпите изкопаеми горива, макар че разполагат с източници на възобновима сила и имат малко интерконекторни връзки с останалата част на Европа. 

Тереса Рибера Родригес и Брюксел ще дадат дефинитивна зелена светлина за проекта в границите на 10 дни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР